(P) Informații pe care trebuie să le cunoască persoanele care sunt pasionate de călătoriile pe apă

Autor: ProMotor 01 mart. 2022 Advertorial
(P) Informații pe care trebuie să le cunoască persoanele care sunt pasionate de călătoriile pe apă

Călătoriile pe apă se numără printre cele mai fascinante activități care pot fi realizate. Conectarea cu natura, vizualizarea diferitelor peisaje, admirarea păsărilor, unele dintre acestea fiind pe cale de dispariție, relaxarea oferită, posibilitatea de a putea pescui, etc, sunt doar câteva dintre cele mai importante motive pentru care multe persoane sunt pasionate de călătoriile pe apă. Astfel de călătorii pot fi realizate în două moduri:

  • Prin achiziționarea biletelor de călătorie comercializate de către firmele care se ocupă cu realizarea plimbărilor pe apă.
  • Achiziționarea propriei bărci. Aceasta este recomandarea ideală în cazul în care persoanele pasionate de călătoriile pe apă au posibilitatea de a putea realiza frecvent astfel de călătorii. Persoanele care locuiesc în zona mării, a Dunării sau a Deltei Dunării se numără printre persoanele care dețin ambarcațiuni de agrement. Achiziționarea și utilizarea uneia necesită un efort financiar destul de important mai ales în cazul în care este vorba despre o ambarcațiune care tinde spre cele premium. De asemenea, trebuie știut faptul că pentru a putea conduce o ambarcațiune cu motor este necesară deținerea unui permis de conducere. Acesta se obține ca urmare a frecventării unui curs special organizat în acest sens.

Ce trebuie să știi pentru a putea deveni căpitan de navă?

Pentru a te putea bucura de toate beneficiile oferite de către conducerea unei ambarcațiuni de agrement este necesară parcurgerea unui curs special creat pentru persoanele care doresc să devină conducători de ambarcațiuni de agrement. Ca și în cazul persoanelor care doresc să obțină permisul de conducere pentru autovehicule trebuie știut faptul că și în cazul ambarcațiunilor de agrement există mai multe tipuri de permise. Acestea oferă posibilitatea de a putea conduce diverse tipuri de ambarcațiuni de agrement. Tipurile de permise care pot fi obținute în vederea conducerii unei ambarcațiuni de agrement sunt următoarele:

  • Permis de navigație clasa D. Acest tip de permis este cel mai solicitat de către persoanele care doresc să devină căpitani de ambarcațiuni de agrement pentru că oferă posibilitate de a putea naviga în apele interioare ale țării. Pentru a putea obține acest tip de permis este necesar ca solicitantul să aibă vârsta minimă de 18 ani de zile, să fie apt din punct de vedere medical și să frecventeze cursurile unei școli care este acreditată de către Autoritatea Navală Română ( ANR ). De asemenea, promovarea examenului teoretic și practic sunt alte două condiții pe care solicitanții trebuie să le îndeplinească pentru a putea avea dreptul să conducă pe apele interioare o ambarcațiune de agrement.
  • Permis de navigație clasa B. Persoanele care reușesc să promoveze examenul teoretic și practic pentru obținerea permisului de conducere clasa B vor avea dreptul să navigheze pe mări și oceane la 24 mile distanță față de coastă. Condițiile care trebuie să fie îndeplinite pentru a putea obține acest tip de permis de conducere a ambarcațiunilor de agrement sunt similare cu cele care trebuie să fie îndeplinite pentru a putea obține permisul de conducere clasa D.
  • Permis de navigație clasa C. Categoria C oferă posibilitatea de a putea naviga pe mări și oceane, până la o distanță de cel mult 6 mile ( 11 kilometri ). Deținerea acestui tip de permis nu oferă posibilitatea de a putea naviga pe apele interioare. Pentru a putea realiza o astfel de activitate este necesară și deținerea permisului de navigație clasa D.
  • Permis de navigație clasa A. Persoanele care dețin acest tip de permis au libertate totală în ceea ce privește locurile în care pot naviga. Fie că este vorba despre oceane, mări sau ape interioare, persoanele care dețin acest tip de permis de navigație pot conduce ambarcațiunea de agrement fără nici un fel de restricții.
  • Permis de navigație clasa S. Cu toate că nu este un permis de conducere în adevăratul sens al cuvântului ci mai degrabă un supliment la permisul de navigație, deținerea acestui supliment oferă posibilitatea de a putea conduce o ambarcațiune cu vele. Sunt foarte multe persoane care sunt pasionate de către ambarcațiunile cu vele ceea ce face ca numărul persoanelor care optează pentru obținerea unui astfel de supliment să fie într-o continuă creștere. Persoanele care optează pentru obținerea acestui supliment trebuie să absolvească un curs special pentru ambarcațiunile cu vele.
  • Certificare radio GMDSS – LRC. Persoanele care doresc să navigheze în afara apelor teritoriale românești trebuie să dețină acest tip de certificat. Prin intermediul acestuia se demonstrează faptul că posesorii acestora au capacitatea de a utiliza sistemul de radiocomunicații instalat la bordul ambarcațiunii de agrement. Și pentru obținerea acestui tip de certificare este necesară parcurgerea unui curs special creat pentru persoanele care doresc să navigheze în afara țării noastre. Acest tip de permis este valabil pentru o perioadă de 5 ani de zile.

Cursurile de navigație trebuie să pregătească elevii pentru ca aceștia să se poată descurca cât mai bine în momentul în care vor obține permisul de navigație

O scoala temeinica, suport complet, flexibilitate si preturi excelente, trebuie să fie atributele avute în vedere în momentul alegerii școlii pentru obținerea permisului de navigație. Aceasta trebuie să se bucure de un nivel de experiență cât mai ridicată dar și de un nivel foarte ridicat al prestigiului pentru a putea fi aleasă în vederea frecventării cursurilor necesare obținerii permisului de navigație. Există o varietate mare de astfel de școli ceea ce înseamnă că trebuie acordată o atenție deosebită modului în care sunt analizate ofertele prezentate de către acestea pentru a o putea identifica pe cea mai bună.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Sursa foto: Skipperacademy.ro



Comentarii
Inchide